marți, 26 octombrie 2010

Born to run !

O carte uimitoare.
Cred ca cel mai bine o descrie un comentariu pe care l-am gasit pe Amazon.com: If, when you finish with this book, you don't immediately get yourself outside and run like hell, then there's probably not a drop of living blood in you.
Cartea este un best-seller in SUA, si a declansat acolo o adevarata manie a alergarii si mai mult, a alergarii in picioarele goale sau cu pantofi minimali. Dar la noi nimeni nu pare sa fi auzit de ea !
Este o carte care rastoarna tot ceea ce stiti despre alergare. Voi incerca sa prezint aici cele mai interesante fapte pe care le-am aflat citind aceasta carte. Urmeaza dezvaluiri senzationale, mai ceva ca la OTV !
Independent de cercetarile antropologice pe care le prezinta, cartea poate fi citita si ca un roman de aventuri. Este vorba despre povestea unei curse in desertul mexican intre cei mai buni ultramaratonisti din SUA si membrii unui trib misterios care au ca principala distractie alergarea pe distante de sute de kilometri. Personajele cartii sint incredibile, ultramaratonisti cu puteri supraomenesti, golind sticle de bautura ca antrenament inainte de cursa, un maniac al alergarii in picioarele goale, traficanti de droguri, un fost luptator retras din lume, indieni care dupa o noapte de chef se hotarasc sa prelungeasca distractia cu o mica alergare de 100 de km, si ceea ce e cu adevarat incredibil, dupa ce ai citit ceea ce pare o pura poveste, descoperi ca toti acestia exista cu adevarat, alearga, dau interviuri, apar in clipuri pe youtube.
Uitati tot ceea ce stiti despre alergare, legati-va centurile si pregatiti-va de impact !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu