miercuri, 28 martie 2012

Alergarile iernii

A fost mai intai Maratonul Reintregirii Neamului - cel din I.O.R. Pentru mine a fost o alergare foarte placuta, 10 ture de lac pe un traseu interesant, dl. Ilie Rosu a reusit sa gaseasca un traseu cu vai si dealuri in cartierul nostru atit de plat. Fara pregatire pt maraton, doar cu niste alergari aerobice la activ, am luat-o usor, cu pauza de realimentare dupa fiecare tura, si a mers atit de bine incit la sfirsit ma batea gindul sa mai alerg doua ture sa fac 50 de km.
Traseul de maraton a devenit instant preferatul meu pentru alergarile lungi de antrenament, si de atunci l-am mai parcurs de multe ori.
Am terminat pe locul 11, cu 3:56:00, un timp decent pentru o alergare de placere, fara pretentii.

A urmat primul concurs din 2012, Semimaratonul Gerar. M-am inscris in ultimul moment intr-o echipa care avea deja doi membri, o echipa gasita pe forumul Ro Club Maraton. Eram cam sceptic la modul in care va decurge alergarea, avind in vedere ca nu ne vazusem niciodata inainte, si nu stiam fiecare ce stil are, cum ne vom potrivi. Pe un ger de -14 grade am facut cunostinta cu coechipierii: Cristian Ghilt si Emil Moise (aveam sa descopar ca e vorba chiar de profesorul din Buzau mai cunoscut pt propunerile controversate de scoatere a religiei din scoli decit ca maratonist) si ne-am aliniat la linia de start.
Alergarea a mers chiar foarte bine, am reusit sa teminam in 1:53:10 in conditiile in care am alergat pe zapada, uneori afinata, iar traseul avea si o urcare destul de dificila (care se repeta de 6 ori - pt cele 6 ture). In final am terminat pe un onorabil loc 12 din 50 de echipe masculine, si inaintea primei echipe de mixt si feminin.
Noi am fost dovada ca o echipa formata din necunoscuti, intilniti pe forum poate avea succes. Cind am ales echipa am tinut cont doar de doua lucruri: sa fim apropiati ca virsta si ca obiectiv de timp.Au urmat multe alergari pe zapada, pe ger, incaltat cu ghetele de trail running. Alergari pe care le asteptam cu nerabdare - pentru ca in general imi place sa alerg cind e frig afara - si care mi-au intarit muschii si mi-au crescut rezistenta, necesitind un efort mai mare decit o alergare pe asfalt cu aceeasi viteza.Pentru mine iarna s-a incheiat odata cu alergarea pe care am facut-o cu 2 zile inainte de maratonul din Cipru. Desi nu a mai fost propriu zis o alergare in conditii de iarna, zapada fiind topita, totusi am avut parte de o fulguiala - iar spre seara, in Cipru priveam palmierii din balconul hotelului si ma gindeam cum ma ningea de dimineata - parca era dintr-o alta viata, nu din aceeasi zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu